LOGO005
DSC02616

Wie zijn wij - waar staan we voor

  My Dog My Dream is het gevolg van mijn passie voor honden. Na jarenlange trouwe dienst in de zorg brak er een andere fase aan in het leven van mij en ons gezin en kon ik me gaan richten op iets waar ik al lang van droomde:

  MIJN EIGEN HONDENKENNEL


  Onze eerste hond kregen we in 1987.
  Dinky was een kruising border collie van 9 jaar, die we uit het asiel hadden gehaald waar hij al langere tijd verbleef. Dinky was een hond die door zijn verleden geen vertrouwen in mensen had, met veel liefde en geduld hebben wij zijn vertrouwen gekregen en mochten we nog 5 jaar voor hem zorgen.

  Na Dinky kwam Cindy in ons gezin. Zij was onze eerste Golden Retriever pup. Met haar heb ik puppycursus gedaan en daarna EG en VEG training en examen. Door gezinsomstandigheden kon ik niet verder trainen met haar en is zij door het leven gegaan als een lieve, sociale, speelse gezinshond. Omdat ze zich heel goed aanpaste kon ze bijna altijd met ons mee. Helaas werd ze ziek en is een paar dagen na haar elfde verjaardag overleden.

  In 1999 kwam Rosa ons leven binnen als Maltezer pupje. Vanaf de eerste dag sliep ze bij Cindy in haar mand, lekker warm weggekropen tussen haar poten. Cindy liet het allemaal maar gebeuren en zodoende waren die twee onafscheidelijk. We hebben Rosa twee keer laten dekken en twee keer heeft ze een mooi nestje gehad. Rosa was 12 jaar toen we afscheid van haar moesten nemen.

  Half 2008 ben ik gestopt met werken in de zorg en kwam er weer ruimte voor een Golden Retriever pup. Na een speurtocht door diverse websites, veel telefoontjes en bezoekjes bij verschillende fokkers kregen we op 3 januari 2009 het telefoontje dat we ons mochten voorbereiden op de komst van Yasmin!


  In 2012 is Yasmin (Honey Bee v.d. Issel Hoeve) gedekt door Amigo (Head over Heels v.d. Loenense Hoeve) en van dit nest hebben we Sterre (Eight Below Maya My Dog My Dream) gehouden. Yasmin en Sterre zijn graag samen, spelen veel met elkaar maar gaan ook heel graag met ons op stap. Met Sterre volg ik cursussen voor  gehoorzaamheid en jachthonden training. Sterre is een leuk werkhondje, ze heeft al heel wat diploma’s in haar map zitten en ook staan er al een aantal bekers in de woonkamer.

  In 2014 is Yasmin nog een keer gedekt, ditmaal door Ighor (Flying Kangaroo Ighor), uit dit nestje is Kelby (River of Courage My Dog My Dream) bij ons gebleven. Ze is het hondje van onze jongste dochter. Ze heeft met Kelby puppy en gehoorzaamheid lessen gevolgd en samen zijn ze gestart met de jachthondentraining.
  Helaas vanwege haar werk en verhuizing kon ze even niet voor Kelby zorgen en hebben wij die taak van haar overgenomen. Ik ben gestart (samen met 3 andere nestbroertjes en -zusje)  met Agility. En Kelby gaat ook met mij mee naar de jachthondentraining.
   Vanaf augustus 2016 woont Kelby weer bij Karin en Dennis. Omdat Karin parttime is gaan werken kan ze zelf weer voor Kelby zorgen.

  Mijn droom, om met mijn eigen Golden te kunnen fokken, is dus werkelijkheid geworden.
   Ik heb me voorbereid dmv het volgen van verschillende curcussen:
  Het verzorgen van uw hond (NTI)
  Kynologische kennis 1 (KC Zeeland)
  Algemene Vorming (O&O)
  De aangevraagde kennelnaam is goed gekeurd door de Raad van Beheer, ik fok volgens de regels van het Basis Reglement Stambomen van het Kynologisch Reglement, de pups krijgen daardoor een erkende F.C.I. stamboom

  De reu en teef waarmee gefokt wordt voldoen aan de eisen van de GRCN, heupen en ellebogen zijn getest en jaarlijks worden de ogen getest op PRA en cataract.
  De pups worden in de huiskamer geboren en blijven daar de eerste 8 weken van hun leventje, er zal veel aandacht besteed worden aan de socialisatie. De pups worden ontwormt, geŽnt en gechipt. De nieuwe pupeigenaar krijgt een eigendomsformulier, koopovereenkomst, dierenpaspoort met gezondheidsverklaring van de dierenarts, informatiemap en een zak puppyvoer mee.
  De stamboom komen wij (indien mogelijk) na een aantal weken persoonlijk bij u thuis afleveren.

  Wil je meer weten?    Bel, mail of kom een keer op bezoek

  MY DOG MY DREAM.
  Yvonne Fierloos